Britterna kan vänta sig tullar på fiskeprodukter

Britterna kan vänta sig tullar på fiskeprodukter

Under övergångsperioden, innan Brexit de facto har ägt rum, kommer Storbritannien fortsatt lyda under EU:s regler. Hur ett framtida fiskeavtal kommer att se ut får framtiden utvisa, men det är högst troligt att EU kommer införa tullar på fisk- och skaldjursprodukter från Storbritannien om man inte får ömsesidig tillgång till varandras vatten.

VI måste värna dricksvattnet-vår viktigaste resurs

VI måste värna dricksvattnet-vår viktigaste resurs

I Sverige är vi vana att det kommer rent vatten direkt ur kranen. Rent dricksvatten är något vi tar för givet. Men klimatförändringarna hotar tillgången på dricksvatten. Vi måste därför öka skyddet av vår viktigaste resurs. 

Makten utmanas i EU-parlamentet

Makten utmanas i EU-parlamentet

”Alltför många medlemstater har alltför mycket att förlora på att ställa grannen till svars för kränkningar i hemlandet”, konstaterar Linnéa Engström (MP), som skulle vilja se både kännbara sanktioner mot Ungern i ministerrådet, och att EU tar på sig ledartröjan efter uppföljningen av #metoo i EU-parlamentet.

Plasten tar över i havet 

Plasten tar över i havet 

Det finns många möjliga åtgärder att ta till för att minska användningen av plast, både för lagstiftare och för allmänheten, skriver Linnéa Engström (MP). Hon uppmanar oss att skippa locket, sugröret och engångsbesticken: ”Vi har allt att vinna på att dissa plasten!”

EU måste skärpa reglerna för fiskeimporten

EU måste skärpa reglerna för fiskeimporten

Fisket i världen har länge brottats med överfiske och ibland rent slavarbete. Det är i dag svårt att avgöra om fisken som når vår marknad har fiskats på ett lagligt sätt. Tiden är mogen att säkra konsumenternas tillgång till laglig och hållbar fisk, skriver Linnéa Engström (MP), EU-parlamentariker.

EU sviker kvinnorna i fisket

EU sviker kvinnorna i fisket

Medan ledare för afrikanska länder belönas med fiskekvoter för att stödja EU:s restriktiva migrationspolitik, går EU:s riktade stöd för att stärka den lokala fiskesektorn i länder som Marocko, Senegal och Mauretanien kvinnorna förbi. Linnéa Engström om jämställdhetsarbete som överlevnadsfråga.

Psykisk hälsa NU.

Psykisk hälsa NU.

Friska och modiga människor kan klara att ställa om vårt samhälle till en fossilfri och grön ekonomi, ge unga och gamla god vård och omsorg och skapa nya jobb.
Sjuka och utbrända människor orkar det inte. Vi måste sluta föda den norm som gör oss sjuka, skriver Susanne Nordling (MP), oppositionslandstingsråd i Stockholm, och Linnéa Engström (MP), EU-parlamentariker.

Artificiell intelligens: framtidsdröm och mardröm

Artificiell intelligens: framtidsdröm och mardröm

Kommer robotarna att hjälpa oss till ett mer hållbart arbetsliv? Tar EU utmaningen med artificiell intelligens på allvar? Artificiell intelligens har potentialen att omforma både människor och hela samhället i grunden, både på gott och ont, och det är politikers ansvar att se hela bilden, menar EU-parlamentariker Linnéa Engström (MP).